Soorten Padel Rackets

Soorten Padel Rackets

Als je gaat padellen, wil je iedere bal die je slaat met je eigen racket raken. Logisch. Als voetballer draag je immers ook de állermooiste – perfect bij jou passende – voetbalschoenen.

Padel rackets zijn er in drie verschillende vormen, te weten: rond, traan/druppel en diamant. De ronde variant padel racket past uitstekend bij beginners, terwijl de traan/druppel-variant uiterst geschikt is voor de medium tot gevorderde padel spelers. Laatstgenoemde – de diamantvariant – is ontwikkeld voor de grandmasters: de professionele padel spelers.

Welke vorm padel rackets zijn er?

Zomaar een padel racket aanschaffen is dus geen goed idee: er zit immers veel verschil in de padel rackets. De ronde variant is - evident – te herkennen aan de ronde vorm. De zogenaamde sweet spot, de plaats op het racket waarmee je de bal het beste kunt raken, is behoorlijk groot. Om die reden handig voor de beginnende speler: de bal goed raken is zo relatief eenvoudig. Sowieso is het raakoppervlak van het padel racket groter dan gemiddeld. Het grootste nadeel is het gebrek aan vermogen om harde smashes uit te voeren.

De druppelvormige variant, geschikt voor medium tot gevorderde spelers, heeft weer andere kenmerken. Qua vorm zweeft hij tussen de ronde en diamanten variant in. De eerder genoemde sweet spot bevindt zich relatief hoog op dit type racket. Zodra je de bal hier raakt, zorg je dat je met minimale kracht het maximale uit je slag haalt. Voor aanvallende spelers is het druppelvormige racket ideaal in gebruik.

Maar: als je de bal met die sweet spot raakt, is het kassa: je geeft de bal dan heel veel kracht mee.

Padel racket kopen

Tot slot het padel racket in diamantvorm: geschikt voor de gevorderde padel spelers. Met dit racket is de bal goed raken lastiger dan met de andere rackets, maar wél doeltreffender. Dat zit zo: de sweet spot is relatief klein en bevindt zich bovenaan het racket. Maar: áls je de bal daarmee goed raakt, is het kassa: in dat geval geef je de bal heel veel kracht mee. Het ligt dan ook voor de hand dat dit type racket zich uitstekend leent voor professionele spelers; padellers die meer dan zeker van hun zaak zijn.

Al met al concluderen we dat het heel belangrijk is om de juiste racketkeuze te maken. Daar doe je vooral jezelf een groot plezier mee. Met een bij jou passend padel racket kom je het beste in je spel en sla je de ballen op de manier zoals jíj dat wilt. Bovendien is de kans op het oplopen van blessures het kleinst. Pols-, elleboog-, rug-, knie- en schouderklachten liggen namelijk altijd op de loer: helemaal als je met een racket slaat dat niet bij je past.

 

Terug naar blog

Onze series

1 van 3