Belangrijkste Padel Tips Voor De Beginnende Padel Speler

Belangrijkste Padel Tips Voor De Beginnende Padel Speler

Het liefst sla je winners en ram je die bal de kooi uit. Echter is padel een sport waar vernuft en tactiek belangrijker zijn. De padelbal goed plaatsen en de tegenspeler schaakmat zetten is de truc!
 
Er zijn veel verschillende slagen die je kan spelen tijdens een padel rally. De harde vlakke smash is er maar één van. Deze gebruik je alleen als je zeker weet dat je het punt kan afmaken. Een smash met veel spin die heel laag blijft (bandeja) of een hoge lob (globo) wordt door de goede padel speler veel vaker toegepast.

De padel service

Een slag die je als beginnende padel speler snel onder de knie kan krijgen en vaak gespeeld moet worden is natuurlijk de service. Dit is uit een statische situatie en is dan ook goed te oefenen. Bij padel serveer je altijd onderhands en diagonaal. Goed is om te variëren (langs de lijn en in de hoek), het liefste met wat slice op de bal. In het begin zie je dat een potje padel met vier startende padel spelers de bal in het hoekje zeer effectief is en dat de retournerende speler deze zeer lastig kan terugbrengen.

Padel tips & tricks

Verschillende padel tips & tricks zijn goed terug te vinden op internet. Deze worden zelfs door zeer goede padel spelers bekeken. Padel is relatief eenvoudig om aan te leren, maar zeer moeilijk om te masteren. 

Beste padel racket voor een beginner

Van de beginnende padel speler krijgen we vaak de vraag welk padel racket het meest geschikt is. Over het algemeen wordt aangegeven dat een rond padel racket voor de startende speler is gemaakt. Dit is grotendeels waar, echter zijn er ook top 10 spelers in de wereld die met een rond racket spelen dus dat een rond racket “alleen” voor beginners bedoeld zijn, is dan ook een padel mythe. Lees in onze blog ( Link Naar andere blog pagina 2) alles over de verschillende vormen en functionaliteiten.

Wij vinden het slim om met een licht padel racket te spelen. Bijvoorbeeld voor oud tennisspelers die vaak een techniek hebben met een grotere 'zwaaibeweging' is dit makkelijker spelen. Ook is een lichter padel racket ook minder belastend voor de arm en is het wendbaarder, zodat je sneller kan reageren gedurende een rally.

 

Kortom, start jij met padel? Neem eens een kijkje op onze webshop.

Terug naar blog

Onze series

1 van 3